Onkin minun vuoroni tarinoida jenkkiläisistä. Tällä kertaa pääosassa ovatkin siis hieman vanhemmat hevoset.

Neli vuotiaaksi kääntyneet Rokki, Kaisa ja Neiti ovat viettäneet hieman starttailusta välitaukoa. Ne ovat kyllä käväisseet radoilla, muttei mitenkään erityisen ahkeraan tahtiin. Katsellaan vielä tämä kuukausi ja vedetään sitten johtopäätöksiä hevosten nuoruusvuosista.

Rokki on tällä kaudella ollut kolmikon vahvin. Se jaksaa painaa ja voittoja on tullut tasaiseen tahtiin ja ennätyskin on tippunut mukavasti. Kaisa ei jatkanut aivan niin lupaavasti, mutta ei silläkään huono kausi ole takana. Pääasiassa hieman varustuksen muutokset ovat aiheuttaneet tämän vaisuuden.

Neiti starttaili muutaman kerran, hyvällä menestyksellä. Siitä kyllä huomaa ettei tammalla ole kovinkaan aktiivisesti ajettu pitkää matkaa, sillä jalat ovat hieman turpoilleet. Tottumiskysymys. Kaikesta huolimatta tamma on juossut mukavasti napaten muutaman sijoituksen.

Cillan uran jatkaa nousuaan. Tamma juoksi itsensä Derbyn finaaliin, odotellen vielä Crissen ja Capun tuloksia toisesta osalähdöstä. Cilla on lisäksi hieman osoittanut kehitystä siinä ettei se säiky niin paljoa kaikkea enää. Crisse taas on hieman taantunut, tamma ei ole pärjännyt kovinkaan kehuttavasti, ilmeisesti jalka vaivaa vielä. Capu pärjää hyvin ja se juoksee tasaiseen tahtiin, hieman flunssan poikasta on ollut joten treenaukset ovat olleet hieman vähemmänlaista.

Intti juoksi tasaisen kauden ja ennätyksestä tippui jälleen hieman pois, voittosummakin on noussut mukavasti. Lisäksi ori on käynyt hieman miesten hommissa ja sille syntyi tammavarsa Festival Trotterssiin. Saa nähdä miten tämä pärjää. Luca on pärjännyt myöskin mukavasti, se haki taas yhden sertin näyttelyissä, ja toivotaan että se hakisi vielä sen mva-sertin, jotta saataisiin muotovalion arvo orille. Ravipuolella ori pärjäsi kiitettävästi ja ennätyskin tippui sekunnilla.

Dd jatkaa tasaiseen tahtiin, ennätys on tippunut mukavasti ja lähentelee jo 16,0, ei kuitenkaan aivan vielä. Helmi juoksi fantastisen kauden ja voittoja tuli huimat 5 kappaletta. Ennätys tammalla tuskin enää tulee tippumaan. Chita paransi hieman ja ennätyskin tippui jonkin verran.

Kaiken kaikkiaan onnistunut kausi, jossa muutama pettymys, mutta se annettakoon anteeksi. Palaillaan vielä tämän vuoden puolella, joten näkemisiin hetkeksi.

 

// isla.