Loimituskausi on alkanut ja klipperikin on kovassa käytössä. Santeri tuntuu kiroavan ainaista loimitusta, mutta Isla vain innostuu enemmän. Järki on kuitenkin saatu pidettyä päässä, ettei esimerkiksi suokit tarvitse näillä keleillä yhtään loimea. Vaikka olisivatkin kuinka kylmänherkkiä. ;) 

Jotta tulisi jotain asiaakin. Hevostilanne on taasen muuttunut, kiitos Kaarlon. Ukko päätti että ponit hävitetään ja tilalle ostetaan uutta lämmintä verta ulkomailta. Jotenka silmäteräni matkasivat takaisin Ruotsiin kasvattajalleen takaisin jatkamaan kilpauraa ja ehkä (iso EHKÄ) joskus tulevaisuudessa tulevat takaisin Suomen kamaralle, jos hevoset liiaksi kyllästyttävät.

Lisäksi Rei kuopattiin, kun Isla sai osansa orin väkivaltaisesta käytöksestä. Tarkempien tutkimusten mukaan orilla olikin aivoissa turvonnut osin (vrt. aivokasvain) joka aiheutti edellä mainittua käytöstä.  Jotenka myös peitsarien osalta toiminta on toistaiseksi loppunut. Kukaan kun ei koskaan siitä oikeastaan edes innostunut.

Uusiakin hevosia on saapunut, niinkuin mainitsinkin. Oripuolelle saapui Narrilaivasta Fool's Rock Bee eli Rokki, jonka Santeri omi heti itselleen. Kukaan muu ei lähes saa koskea oriin, saatika sitten ajaa sitä.

Lisäksi Ruotsista tuli Nettaan ja Benkkuun vaihdossa lämminveritamma Kaijsa  Hoop eli Kaisa. Luonteeltaan todella helppo tapaus, joka sopiikin hulluun porukkaamme hyvin. Sentäs joku on täysjärkinen. Kaisa pääsee starttailemaan tässä kuussa ja katsotaan miten ura aukenee.

Kanja varsoi tammavarsan Venäläisorista Piruet. Synnytys ei ihan käynnistynyt odotetusti ja varsa syntyikin keskosena pari viikkoa etuajassa. Pullo ruokinnalla sitä hoidettiin ja nyt näyttää elämä voittavan ja varsa temmeltää iloisena pihalla. Kanja on ottanut äidin roolin yllättävän hyvin ja hoivaa varsaa kuin viimeistä päivää. Antaa kuitenkin ihmisten koskea varsaan. Ihme ja kumma. Varsa nimettiin Leoniéksi ja se jääkin kotiin kasvamaan, omasta vaatimuksestani. Lennistä tulee minulle ajokki tulevaisuudessa.

Lisäksi Kaarlo sai liian hyvät tarjoukset edellisistä varsoista Peacesta ja Ditasta ja näin ollen kaksikko matkasi uusiin koteihin kasvamaan. Peace lähti Kerenavaan ja Dita Demon Trotterssiin, joka onkin tuttu Cillan ja Ellan kasvattajana. Menestystä jatkoon!

Diva juoksi hienosti viimeisen kautensa ja nyt odotellaan viimeisen startin Virtuaalimestaruuden tuloksia ja katsotaan miten voittoisa tamma päätti uransa. Tällä haavaa Diva nähdään siis siitostouhuissa. Ensimmäinen varsa onkin mahassa kasvamassa. Isäksi valikoitui komea Max Martini, Luned Sporthorsesista, Capun kasvattajalta. Varsa tulossa myyntiin.

Tuontihevosia on myyty ja uusia saapunut, vilkaiskaas myytävät sivu. Eipä kai hevostilanteesta tällä erää muuta. Kilpakalenteria päivitellään ensi viikon puolella, jonka jälkeen palaillaan tilannekartoituksen muodossa.

 

// Sari