Keitä tähän nyt lasketaankaan? itse miellän vieläki aloituskalustomme, Lucan, Chitan ja kumppanit, mutta taitaapi kyseinen joukko kuulua jo vanhempaan ryhmään.

Kaksi vuotiaita starttailee kovista kielloista huolimatta kolmipäinen joukkio. Santeri kovasti uhkaili jos uusia tulee mies myy DDn, mutta eihän kukaan ruunapoikaa raaski myydä vaikkei juoksu maitakkaan.

Uusin tulokas on Onjavna Nek, joka on venäläisvahvistuksiamme. Onja saapui samasta paikasta kuin Jere, ja joukossa tuli kaksi muutakin venäläistä. Onjalla on juoksu ura auennut ja muutamia sijoituksiakin on tullut. Mukavaluonteinen tamma, kun tutustuu.

Lisäksi joukkoon kuuluu kaksi omaa kasvattiamme Peaceace Derby ja Perdita Derby. Näistä kahdesta lisää myöhemmissä postauksissa. Paljastettakoon, kuitenkin että molemmat jäävät mitä luultavammin kotiin mikäli kunnon tarjouksia varsoista ei synny. Molemmat juoksivat koelähdön ja nyt on muutamiin startteihin ilmoittauduttu.

Kolmivuotiaat Capu, Cilla ja Crisse ovat niin ikään starttailleet useammin. Muutamia pettymyksiä, mutta myös iloisia yllätyksiä on tullut. Pikku tamma Cillalle ei juoksu ole oikein maittanut, katsotaan nyt muutama kausi ja päätetään sitten tamman jatkosta. Siitostouhut ovat luultavasti tulevaisuudessa lähellä.

Kaksikon vahvempi puoli Crisse on taas näyttänyt vahvoja otteita radalla. Tamma on sijoittunut rahasijoille lähes jokaisessa startissaan. Toivotaan, että tamma on ikäluokkansa huippuja tulevaisuudessa.

Kolmikon oripoika Capu on starttaillut hieman harvakseltaan, mutta rahasijoja on napsittu ahkerasti. Hieman laukkaherkkä oripoika on, mutta ehkä se se vähenee kun ori kasvaa.

Nelivuotiaiden kolmikko on jakautunut hieman. DD jatkaa tasaiseen tahtiin, vaikkei mitään suurempaa mielekiintoa juoksua kohtaan näytä. Lisäksi ruunaa on vaivannut hieman flunssan poikanen, joten ajat eivät ole olleet kaikista parhaita.

Kanja on joukon suurin yllättäjä. Statistiikka ja voittosumma puhuvat tamman kohdalla omaa tarinaansa, eikä totosijojen ulkopuolisia startteja ole ollut kuin muutama. Ennätykseltään Kanja on näistä kolmesta huonoin, mutta silti ehdottomasti ykkösnimi ryppäässä. 

Toinen suuri pettymys on ollut oma lellikkini Nata. Natan kanssa on hieman taisteltu kengitysongelmista, eikä Natakaan ole flunssalta säästynyt. Voittoja tamma on ottanut kaksi kappaletta, muttei se kovin iso valopilkku ole tamman statistiikassa. Toivotaan että parantaa otteitaan, tai sitten se pääsee rikastuttamaan suomen venäläiskantaa.

Suomalaispuolella on hieman hiljaista. Päätimme keskittää pääpainomme yhä enemmissä määrin amerikkalaisiin ja venäläisiin. Kuitenkin omakasvatti Alma-Neiti ja vanhempi kaksikko saa jäädä kotiin jatkamaa uraansa. Alma on erittäin vahva ja tasainen juoksija. Laukkoja on ollut harmittavan paljon, mutta varustuksen korjauksella nekin on saatu vähenemään. Lisäksi rahasijoja tamma on tuonut kiitettävästi kotiin.

Siinäpä onkin nuorison tilannepäivitys tältä osaa, seuraavaksi saakin Santeri tarinoida vanhempien hevosten tilanteesta ja tulevaisuudesta.

 

// isla.