Hieman taas tilannepäivitystä.  Toukokuu ja kesäkuu on mennyt ja kesässä ollaan pitkällä. Suurkilpailuja tulee ja muutamiin on osallistutukin.  Diva vei voiton Last Dancer ajossa voittaen huiman loppusuorakamppailun.

Kaksivuotiaita on tullut talliin taas uusi lauma ja starttejakin nuorikoille on kertynyt. Ensimmäiseksi talliin saapui Chrystal Demo, Demon Trotterssista. Tamma on kaukaista sukua jo aiemmin tallille tulleelle Ellalle.  Tamma on starttaillut muutaman kerran ja yksi voittokin mahtuu mukaan. Crissen kaveriksi saapui Chincilla Kind, Kind Trotterssista. Cilla on hieman hermostunut tapaus, mutta ehkäpä ajan kanssa siitäkin saadaan normaali hevonen. Tammakaksikko on lyöttäytynyt yhteen, ja treenaus käy välillä vaikeaksi jos toista ei ottaisi mukaan. Crissen tapaan Cilla on startannut muutamaan otteeseen ja voitton makuunkin on päästy.

Kaksivuotiaiden sakkiin uusimpana tulokkaana tulee Capuché Luned, joka tuokin talliin hieman ranskalaisverta. Ori on hieman ison kokonsa takia kömpelö, mutta radoillakin on orin kanssa vierailtu mukavasti sijoittuen. Capulle seuraa pitää myöskin uusin hankintamme Jervorlja. Ori on ehkä tuttu joillekin? Se saapui Venäjältä, elvyttämään Suomen orlovkantaa. Nimi on ehkä sen takia tuttu, että ennen Suomeen saapumistaan Jere on astunut tamman Coica Verene, jonka yhdistelmästä on kukas muu kuin nirppanokka Kanjamme.

Kolmivuotiaiden menestys on ollut vaihtelevaa. Kanja on pärjännyt erittäin hyvin ja voittosumma onkin jo kiitettävä. DD on starttailut hieman huonolla menestyksellä, mutta ei kai siltä voi enempää vaatiakaan.  Nata on pärjännyt mukavasti, joskaan ei ihan yllä Kanjan tasolle.

Nelivuotiaita on kilpalutettu ahkerasti ja menestys on ollut mukavaa. Parhaiten on ehkä pärjännyt Luca (yllättävää!) ja hyvänä kakkosena tulee Intti. Uunolla on ollut hieman vaisumpi kausi, sen kanssa on hieman taisteltu kengityksen kanssa. Laukkamerkintöjä on tullut huolestuttavan paljon verrattuna edelliseen. Chita juoksee tasaiseen tahtiin, mutta tällä menolla tamma saa kyllä pikapuolin siirtyä siitokseen, jos aika ei ala pudota. Ehkäpä juokseminen on liian hienoa hänen arvolleen.

Helmi on suurin yllättäjä. Juuri viimeksi päivittelin sitä kuinka tamma ei ole pärjännyt, mutta nyt onkin niin että Helmi on tiputtanut ennätystään roimasti ja seuraavaksi kohteena onkin NDM (myöhemmin lisää). Ella on juossut tasaisen hyvin. Ja ennätys on myös tippunut tammalla kiitettävästi. Divaan voi olla myöskin erittäin tyytyväinen.

Suokkien puolella nuoriso on pärjännyt mukavasti. Alma ottanut sijoituksia ja rahaa hyvin, eikä laukkoja ole tullut vaikka vähän niitä onkin pelännyt. Leksus on myöskin juossut hyvin, mutta myynti on kuitenkin mielessä sillä ei jotenkaan sovi Derby ilma piiriin. Ferrari jatkaa voittokulkuaan ja Hiphei juoksee tasaisen hyvin.

Poneilla on hieman vähemmän ollut startteja. Benkku ei ole hyvän alkunsa jälkeen niin hyvin juossut, mutta Netan menestys on ollut samalla linjalla kuten aikaisemmin. Benkku lähteekin klinikalle tutkittavaksi, josko kävisi ilmi miksi ori on ollut niin vaisu.

Kaiken kaikkiaan mukavasti on mennyt kausi. Nyt aletaan valmistautumaan suurkilpailuihin. Divalla, Helmellä, Ellalla ja Jerellä on tiedossa Nordic Dream Meeting, saa nähdä minkälaisella menestyksellä siellä mennään. Muutamia osakilpaluja juostaan myös meidän tiloissamme, joten kaikki kynnelle kykenevät, tervetuloa!

Nyt vetäydymme ansaitulle kesälomalle ja pidämme hieman hiljaisempaa toimintaa, Hevoset starttailevat jonkin verran, muttei niin isoon tahtiin kuin yleensä. Lisäksi hoidetaan vanhoja vammoja kuntoon. Palaillaan heinäkuun puolessa välissä ravien merkeissä!

 

// isla.