Kaikesta huolimatta hevosmäärä on päässyt kasvamaan ylivoimaiseksi. Kilpailevia hevosia on pitkälti yli 20 kappaletta ja uusia varsoja on tälläkin hetkellä kasvamassa. Ratkaisimme asian kuitenkin muuttamalla hieman kilpalutusjärjestelmää.

Hevoset on jaettu kahteen ryhmään, jotka kilpailevat vuorokuukausina. Ikääntyminen on edelleen 1 virtuaalinen vuosi kuukaudessa. Hevosia kuitenkin pyritään kilpaluttamaan omalla kilpailukuukautenaan sen verran enemmän että se kattaa kaksi kautta. Käytännössä hevoset siis ikääntyvät kaksi vuotta kilpalukuukautenaan, lukuunottamassa kaksi ja kolmi vuotiaita, jotka ikääntyvät normaalisti ensimmäiset kuukautensa.

Startteja pyritään keräämään kaudelle 10-20 kappaletta. Mikäli näyttää siltä että starttimäärä jää paljon tämän alle, niin sitten hevoset ikääntyvät ainoastaan yhden vuoden kyseisen kuukauden aikana.

Tämä järjestelmä mahdollistaa paremmin keskittymisen hevoseen yksilöllisesti ja laatimaan tavoitteet kuluvalle kaudelle paremmin. Lisäksi varsoitukset ovat helpompi järjestää kilpalemattomien kuukausien lomaan. Tarkoituksena olisi nyt myös suunnitella astutuksia pidemmällä aikavälillä.