Osallistumiset Derbyyn on lähetetty ja nyt odotetaan tuleeko menestystä. Varsinkin Capun kohdalla ollaan positiivisia, sillä Kriterium meni niin hyvin. Capun lisäksi tammavoimaa Derbyyn lähti edustamaan Crisse ja Cilla. Toivottavasti nyt edes joku pääsisi finaaliin asti.

Talviliukkaudet ovat vaatineet veronsa. Kaikille hevosille ei ole ehditty vielä lyömään hokkikenkiä, sillä pakkaset iskivät hieman yllättäen. Tämän vuoksi kaikista raisuimmat hevoset eivät ole tarhailleet muutamaan päivään. Tähän kategoriaan kuuluu mm. Capu, Lenni, Nata, Kanja, sekä Lidija. Moni varmasti ihmettelee, että minkä takia tämä ylivarovaisuus.

Syy löytyy Furysta. Ori koki kovan kohtalon, kun aikataulutus petti, eikä Furylle ehditty lyömään hokkeja. Tämän seurauksena ori kaatui liukkaalla tarhalla. Nykäsen tuomio oli selvä. Monttuun vaan, sillä ravaajaksi ei sillä jalalla orista enää olisi. Tämä tietenkin harmitti kaikkia, mutta Furyn ylväs luonnekaan ei olisi antanut periksi pelkää oleilua. Niinpä jätimme Furylle hyvästit ja ori poistui joukostamme.

Furyn seuraajaksi valikoitui jenkkilästä tamma, jonka emälinja on kiinnostanut Santeria jo pitkään. Kerran Daddy's Little Princessista on heitetty tarjousta, mutta sillä hetkellä tamma ei kuitenkaan ollut myytävänä. Nyt kolmivuotiskautensa lopussa tämä jo kerran varsonut saapui DRTn tiloihin. Tuttujen kesken tammaa sanotaan yksinkertaisesti Neidiksi. Neidistä odotetaan suuria, joten tulevaisuus näyttää mitä tästä tammasta tulee.

Muutama karsina tyhjillään ja Islan tekisi kovasti mieli ostaa uusia hevosia, mutta onneksi tämä vastuu on jätetty Kaarlolle. Ja Kaarlon omien sanojensa mukaan uusia hevosia saapuu vasta ensi vuoden puolella, kun saadaan muutama yksilö siirrettyä siitokseen tai vaihdettua hevosen uraa. Liikaa kilpailevia kun ei kannata pitää samaan aikaan, jotta ehtii treenata kaikki hyvin.

Uusi jäsenkin on liittynyt tiimin toimintaan. Ulkomailta Niels Janssonin tallilta tuli oppisopimuskoulutukseen, sekä myöhemmin avuksi valmennushommiin Mikla Forsman. Tyttö puhuu sujuvaa Suomea, sekä Ruotsia, joten ei tule minulla tai joillain muillakaan ongelmia kielimuurin kanssa. Toistaiseksi Mikla saa vastuulleen siitostammat, sekä nuorikon Essin. Miklalla on ravikortti, seka montén ajolupa. Tästä syystä ei minun enää tarvitse kaikkia hevosia ohjastaa montélähdöissä. Mikä helpotus. Siitostammojen kanssa Mikla saa suunnitella liikutus ja ruokintaohjelmat. Apunaan tyttö saa tietenkin käyttää islaa tai Santeria.

Alkuun näyttääkin hyvältä. Mikla tulee toimeen Divan kanssa, sekä Essi ja Ella ovat vieneet Miklan sydämen mennessään. Tänään hieman ratsastelimme Ellalla ja Divalla. Minun niskoilleni tuli tietenkin Diva. Kaikki sujui ihme kyllä hyvin.

Netalla ja Benkulla menee Ruotsin päässä hyvin. Ne ovat starttailleet ahkerasti ja Benkunkin menestys on palannut samalle tasolle kuin uran alussa. Nyt orista odotetaan suurta ravikilpailutähteä ja tämän jälkeen olisi tarkoitus, että Benkku kanta-kirjattaisiin ja laitettaisiin jalostuskäyttöön. Netta on startannut niinikään, mutta nyt tamma on kantavana orista Järnfors Kim. Varsan odotetaan syntyvän ensi kuussa ja sen  kasvattajaksi tulee Derby Racing Team. Varsaa tuskin kuitenkaan tullaan koskaan näkemään Suomen puolella (ainakaan tänä vuonna). ;)

Jouluksi suunnitellaan kaikkea hauskaa. Siitä enemmän seuraavassa postauksessa. Palaillaan!

T. Sari