Heipä hei, isla potki hieman aktiivisemmaksi tämän blogin kanssa.

Ponit ovat pääasiassa viettäneet kesänsä laitumella lihoten, mutta muutamia startteja on myös ajettu, etteivät kokonaan veltostu. Muutamia retkiäkin kaksikko on saanut päähänsä tehdä, eivätkä hemmotellut jenkit ole oikein ymmärtänyt ponikaksikon touhuja. Aiheuttivat ne pienen kolhun Cillan jalkaankin, kun herkkä tamma ravasi levottomasti ympyrää ponien johdosta.

Pääasiassa ponien treenaaminen ja suomenjuntit ovat jääneet vastuulleni, kun isla vouhkaa venäläisistä, eikä Santerilla ole ylpeyttä nousta "pallojen" rattaille. Ainut joka on Ferron kanssa käynyt päästelemässä on Jouko.

Benkku on hieman vaisumpi ollut tällä kaudella, eikä sijoituksia ole tullut montaakaan. Mutta eipä kesällä tarvitsekaan tehdä töitä. Netan kanssa on sijoituksia tullut silloin kun jalka ei ole vaivannut. Alkukesästä tamma nimittäin venäytti oikean etuvuohisen, jonka kanssa ollaan otettu hieman varovaisemmin. Kyllä muutkin kohta näistä poneista innostuu ;)

Suomenhevosrintamalla on vahvaa, Ferro on tahkonnut hyvää tulosta ja voittoa voiton perään, ennätyskin on tippunut orilla huimasti, eikä voittosummakaan huono ole. Hiphei ei kyllä jää orille huonosti. Tammankin voittokulku jatkuu, ja statistiikka onkin verrannollisesti paremi kuin Ferron, vaikka ennätys ei yhtä hyvä olekaan.  Laukkoja kummallakaan ei kummoisemmin ole tullut. Ura jatkuu kaksikolla vielä pitkään, ja toivotaan että molemmat pysyvät terveinä pitkään.

Santeri ei näköjään noteerannut kahta venäjän ihmettä sen kummemmin. Vanhempi tamma Lidija Nek, eli Lidija on pärjännyt venäjällä hyvin, ja ennätys Suomeen tultaessa on 17,6, joka toivottavasti tippuu kun tamma pääsee juoksemaan nopeille radoilla syksyn mittaan. Luonteeltaan Lidija on hieman omalaatuinen, se rakastaa omaa aikaa ja rauhaa. Ajaessa välillä tuntuu, ettei tammalla ole kaikki kotona, mutta ehkä se siitä.

Toinen venäläinen on neljävuotias ori Daalia Nek, joka starttaili Venäjällä muutaman kerran ja saavutti ennätyksen 18,0. Luonteeltaan ori on haastava ja toivommekin, ettei se aivan mahdottomaksi käy, ettei pääse DDn seuraksi ruunatarhaan. Juoksu orille maistuu hyvin, vielä kun saadaan hiottua käytöstapoja kärryjen edessäm niin on tämäkin pakkaus valmis radoille.

Hevosista sitten siirrytäänkin kuljetuskalustoon. Nyt kun kimppa pyörii hyvin, on varaa hieman uusia kalustoa. Tähän mennessä on menty yhdellä rekalla ja kahdella trailerilla, mutta Kaarlon vastahankaisuudesta huolimatta laitoin kaikki uusiksi.

Vanha yhden hevosen traileri myytiin (mitä edes isossa tallissa tehdään sellaisella vaunulla), ja tilalle tuli kaksiakselinen etupurkuinen kolmen hevosen traileri viime vuodelta.  Lisäksi rekka meni vaihtoon, edellisen hieman kenon rekan niin ikään myimme, ja ostimme tilalle rekan mihin mahtuu 8 hevosta, ja lisäksi siellä on kunnon varustetilat kärryille ja hoitajalle (ei toki mitään takaa ajatusta). Iso livingalue, nimittäin mahdollistaa hyvän piilopaikan tiimin miesväeltä raveissa. He kun eivät osaa kaikki sitä käyttää.

Kuvia laitteistoista on ehkä joskus tulossa, kun ehdib tai jaksan. Uusien hankintojen lisäksi jäi vielä vanha kahden hevosen traileri, joka on nyt pääasiassa minun ja ponien käytössä.

Itseasiassa tarinointi on hauskaa, taidankin kirjoitella useammin. Kuulemisiin!

\\ Sari