Onnistuihan tämä vihdoin. Ei ole kaikista helpoin käyttää tämä tälläinen nettipäivyri. Minua pyydettiin hieman summaamaan siitoshevosten kuulumisia ja vointeja.

Ella voi paksusti, tamman kanssa on käyty lenkillä ja oltu seurana nuorikkojen harjoitusajolla. Tamma on käyttäynyt nätisti, eikä ongelmaa ole ollut sopeutua oloneuvoksen elämään. Terve on ollut ja varsomisesta Ella on palautunut odotettavasti. Tulevaisuudessa tamma olisi tarkoitus astuttaa vuoden vaihteen jälkeen ainakin kerran. Orivalinta on hieman auki vielä, sillä kotipuolesta ei kyllä löydy oikeanlaista oria. Ehkäpä tamma suuntaakin vieraalle astutukseen. 

Diva on kärsinyt hieman vieroitusoreita jatkuvasta treenauksesta. Se on laihtunut, eikä ruoka ole oikeastaan maittanut. Kerran tämän takia jouduttiinkin Minna Nykästä vaivaamaan tämän takia sillä ähkynpoikanen tuppasi tulemaan. Parafiiniöljyllä ja taluttelulla tästäkin selvittiin. Divalla on ajettu muutamia vetoja hiitillä, jossa se toimii oivasti vetohevosena hitaammille tovereilleen. Välillä tamma vain kuumuu hieman liikaa ja pidättäminen on hieman hankalaa. Ehkä se siitä vielä menee ohitse. Astutusta tammalle ei ole suunnitteilla. Mitä luultavammin uudenvuoden jälkeen katsellaan miten tamma voi ja kannttaako sitä astuttaa.

Lisäksi Sari sai päähänsä lähteä opettamaan molemmille siitostammoille ratsastuksen alkeita. Siitähä ei mitään hyvää seurannut, ainakaan minun mielestäni. Kaksikosta herkkänahkaisempi Diva pisti niin ison mekkalan pystyyn, että Sari lensi kuin leppäkeihäs ja venäytti nilkkansa. Ja näin ollen jouduinkin itse tekemään tallitöitä muutaman päivän.

Uudella yrityiksellä kävi hieman paremmin, sillä tamma ei ollutkaan niin yllättynyt. Tällä haavaa Diva tajuaa ratsastuksen idean ja tottelee pohjetta jo hieman eteenpäin vievänä apuna. Laukkoja tammalla ei ole vielä kokeiltu.

Ella otti homman rauhallisemmin. Se seisoi nätisti paikallaan, hieman hölmistyneenä tosin. Tällä hetkellä Ella toimii erittäin rentona ja kuuntelee pohjetta ja ohjaa, eikä vastustele niitä. Ehkäpä tammasta kuoriutuukin ratsu tätä nykyä. Laukkoja ei ole Ellallakaan vielä kokeiltu.

Palataan!

Kaarlo