Laittoi isla. minut kirjoittamaan tännekin. Voisinkin hieman kertoilla myös tallitilojen uusimisesta ja muusta sellaisesta.

Aluksi talliimme meni ainoastaan 15 hevosta, naisväen painostuksesta jouduimme hieman nipistämään varustetilojen  ja käytävien koosta ja rakentamaan viisi karsinaa lisää alku kesästä. Nyt syksyn tullen Sari heitti ilmoille idean venäläisten tuomisesta Suomeen ja rakas vaimoni (useimmiten) otti tästä heti onkeensa. Matkasimme venäjälle ja mukana matkusti kolme uutta ravuria.

Karsinatilaa löytyi nihkeästi ja syksyn tullen täytyy kaikki hevoset saada sisätiloihin. Ponitkaan ei kuulemma pärjää pihatossa ympäri talven, ainakin Sarin puheiden perusteella, joten tallia oli jälleen laajennettava. Tällä kertaa rakennettiin jälleen viisi lisäkarsinaa, joiden takia jouduimmekin Kaarlon kanssa remonttihommiin.

Tarhoja on kunnostettu ja hieman rakennettu lisää. Myös radan kanssa on hieman uusittu pohjaa ja korjailtu aitoja. Seuraavaksi hieman vanhemmista hevosista:

Oma ylpeyden aiheeni Intti: Hieman vaisumpi kausi takana, kärsinyt jonkin asteisista lihasjumeista, jonka takia ei olla starttailtu paljoakaan. Näyttelyissä oripoikakin käväisi ja tulikin toiseksi luokassaan, saaden irtosertin. Tulevaisuudessa orille haetaan lihaskuntoa ja tarkkaillaan kropan kestämistä.

Lucas: Lucaksen kanssa champion arvonimi ei ole enää kaukana. Vahvistukset viimeisestä sertistä ja näin ollen rumasta ankanpoikasesta on kuoriutunut hieno oripoika. Ennätystä on tiputettu kovasti ja rahaakin pojan tilille on tipahtanut mukavasti. Tulevaisuudessa starttaillaan ahkerasti ja koitetaan saada ori muotovalioksi jos rahkeet vain riittävät.

Chita: islan kiroama tamma, joka mielestäni joutaisi myyntiin tai siitoksen puolelle. Nelossijoja tammalle erityisen paljon, mutta voittoon asti tamman kunto ei ole vielä riittänyt. Ennätys on kyllä tippunut, mutta laskeudutaan hieman helpompiin lähtöihin jälleen. Muutaman kauden tamma saa vielä juosta ja sitten naisväen mutinoista huolimatta siirtyy siitokseen. Ulkonäkö kun ei tuo juoksutaitoja.

Ella: Nyt vasta puhjennut täyteen kukkaan. Juoksee hyvin isommassa seurassa, muttei kestä vielä suurkilpalujen painetta. Mukavan suuri vottosumma ja hyvä ennätys. Nyt alkaa kroppa hieman hajoilla, eikä startteja etsitä tammalle niin usein kuin muille. Ehti pukata varsankin tässä välissä ja siirtyy eläkkeelle luultavasti ensi kauden jälkeen kokonaan.

Helmi: Suurin yllättäjä tästä joukosta. Porhalsi uuteen ennätykseen ja NDM-kilpaluun mukaan yhden kauden aikana. Pääsi toiselle kierrokselle asti, josta sitten pakiteltiin hieman taakse päin, ettei liikaa tule kerrallaan. Tällä hetkellä mammalomalla varsansa Perditan takia. Tulevaisuudessa tamma saa juosta vielä jonkin aikaa, mutta siitosura saattaa Helmenkin kohdalla olla pian edessä.

Jere: Juuri niin lupaava kuin annettiin olettaa. Ottanut suurkilpaluissa sijoituksia ja NDM-kisassakin pärjännyt kohtalaisesti. Yksi astutus orilla ehdittiin jo varata, Lokin suunnalle Apinavaaraan. Rahaa tililtä löytyy mukavasti ja menestystä odotellaan jatkossakin.

Diva: Tallin lippulaiva, erinomainen statistiikka ja ennätys. Juoksi nimiinsä Last Dancer ajon ja Cance Serien. Lisäksi totosijat Fast and Furious ajossa, ja Festival Trotissa. Tämän kauden jälkeen Diva saa ansaitun eläkkeen, muutamia varsoja tehden. Parantaa vain vanhetessaan. Lisäksi kroppa ollut kuin nuorella hevosella

Toiset venäjän vahvistukset  ovat starttailleet muutamia kertoja, Sari kertokoon niistä kahdesta viiripäästä lisää. Päivätalli odottaa tekijäänsä.

-  Santeri